Tee asiakaspalvelusta helppoa

Kundo on ainoa alusta, jonka digitaalinen asiakaspalvelusi tarvitsee. Aloittamalla Kundon käytön teet asiakaspalvelun tehostamisesta ja asiakastyytyväisyyden vaalimisesta helppoa. 

Näin Kundo toimii

Kundon avulla voit kerätä kaikki yhteydenotot yhteen paikkaan riippumatta siitä, mistä kanavasta ne tulevat. Näin voit helposti tehdä yhteistyötä kollegoidesi kanssa ja saat hyvän yleiskuvan asiakaspalvelustasi sekä kattavaa tilastotietoa eri kanavista. 

Alustalla voit käsitellä sähköpostin, chatin, Facebookin, Instagramin ja puhelinpalvelun kautta saapuneita yhteydenottoja. Voit myös tarjota itsepalvelua foorumin ja Help Centerin kautta.

 
 

Helppo käyttöönotto

Uusien järjestelmien ja työskentelytapojen käyttöönotto voi tuntua haastavalta. Mutta älä huoli! Kundon tarkoitus on tehdä hyvän asiakaspalvelun tarjoamisesta helppoa. Autamme sinua ja tiimiäsi pääsemään nopeasti alkuun.
 

 

Autamme sinua onnistumaan!

Hyvän alustan lisäksi tarjoamme tukea, jotta sinä ja tiimisi onnistutte varmasti asiakaspalvelussa. Tarjoamme sinulle henkilökohtaisen Success Managerin, laajan valikoiman kursseja ja tukea asiakaspalvelualan uusimpien trendien seuraamiseen.

Lue Lisää

 
Tietojen tallennus EU:ssa

Paikallisena pohjoismaisena toimijana tietosuoja ja GDPR:n noudattaminen ovat meille itsestäänselvyyksiä. Siksi säilytämme asiakastietoja ja henkilötietoja vain EU:n sisällä.

Saumattomat integraatiot

Kundoa on helppo käyttää yhdessä muiden älykkäiden työkalujen kanssa! Lue lisää integraatioistamme ja kumppanuuksistamme.

Korkea asiakastyytyväisyys

Mittaamme säännöllisesti asiakastyytyväisyyttämme, ja olemme ylpeitä korkeasta NPS-arvosanastamme: +45 asteikolla -100 – +100. Alustallamme on päivittäin yli 20 000 käyttäjää.

Oletko valmis tekemään asiakaspalvelusta helppoa?

Varaa esittely