Kokeile älykästä ja yksinkertaista asiakaskeskustelua verkkosivustollasi

Chat-toiminnon avulla olet helpommin saatavilla ja voit auttaa asiakkaitasi ja vierailijoitasi henkilökohtaisella tavalla. Asiakkaiden kanssa keskusteleminen on todistettu tapa lisätä asiakastyytyväisyyttä.

  • Helppo käyttöönotto
  • Älykkäät ominaisuudet
  • Turvallinen BankID-tunnistautuminen

Käyttäjäystävällinen ja helppokäyttöinen chat-toiminto

Tyylikäs, reagoiva ja käyttäjäystävällinen chat asiakkaille. Chat-toiminto, joka on helppokäyttöinen sinulle ja asiakkaillesi. Asiakkaidesi on helppo ottaa sinuun yhteyttä verkkosivustosi chatin avulla.

 
 

Henkilökohtaista palvelua asiakkaille suunnatussa chatissa

Keskustelemalla asiakkaiden kanssa tarjoat henkilökohtaisen läsnäolon verkkosivustollasi, jossa asiakkaat ja kävijät odottavat sinua. Chat-työkalun avulla palvelu, saatavuus ja asiakastyytyväisyys kasvavat.

Auta asiakkaitasi nopeammin verkkosivullasi chatin avulla

Nopeampi kuin posti, helpompi kuin puhelin. Asiakkaille suunnattu chat auttaa sinua ratkaisemaan kävijöiden ongelmat välittömästi. Chat-toiminnolla yhdistät kävijät suoraan asiakaspalvelijoihin, jotta asiakkaasi välttävät pitkiä odotusaikoja.

 
 

Keskustele turvallisesti BankID:n avulla

Nyt voit tarjota tunnistautumista BankID:llä suoraan, kun keskustelet asiakkaidesi ja vierailijoiden kanssa. Helppoa ja turvallista milloin tahansa!

Tehosta vuoropuhelua Chat Assistantin avulla

Tehosta asiakaspalvelua chatissa menettämättä kohtaamista henkilökohtaisella tasolla ja ilman chatbotille muutoin tarvittavia monimutkaisia tekoälyjärjestelmiä.

 
Älykkäät toiminnot vaikuttavaan asiakaspalveluun

Valmiit vastaukset, tilastot, toimeksiannot ja monet muut chat-työkalumme toiminnot helpottavat asiakaspalvelua.

Chat-toiminnon avulla pääset pidemmälle

Digitaalinen keskustelu lisää mahdollisuuksiasi olla yhteydessä useampiin kohderyhmiin. Voit myös hallita useita keskusteluja samanaikaisesti.

Lisääntynyt saatavuus lisää verkkomyyntiä

Lisää myyntiä olemalla aina potentiaalisten asiakkaiden saatavilla verkossa.

Hallitse useita keskusteluja samanaikaisesti

Kundon chatin avulla voit helposti keskustella useiden kävijöiden kanssa samanaikaisesti, mikä tarkoittaa lyhyempiä odotusaikoja. Voit myös nähdä, millä verkkosivulla vierailija sijaitsee voidaksesi helpommin auttaa heitä.

Vastaa nopeasti valmiiden vastauksien avulla

Valmiiden vastausten avulla säästät aikaa ja parannat kävijöiden kokemusta. Tallennat vain vastaukset toistuviin kysymyksiisi ja liität ne sitten asiakaskeskusteluun.

Asiakaskeskustelujen tilastot ja analyysit

Hanki yleiskuva vastaanotettujen kysymysten määrästä, vastausajoista ja työmäärästä. Tunnisteiden avulla voit myös tuottaa tilastoja saamistasi kysymyksistä.

Enemmän kuin työkalu

Tiedämme, että maailmanluokan asiakaspalvelun tarjoamiseen tarvitaan enemmän kuin yksi hyvä työkalu. Siksi loimme tuotteen, joka sisältää työkalun lisäksi kaiken tarvittavan onnistumisen takaamiseksi!

 

 

Tietoa meistä

Haluamme vastata asiakkaidemme yhä suurempiin avoimuuden ja saavutettavuuden odotuksiin. Missiomme on tehdä asiakaspalvelusta organisaatiosi sydän tehokkaan palvelun, onnellisempien asiakkaiden ja kasvaneen liiketoimintatiedon avulla.

Lue lisää meistä
Palvelu ja asiantuntijuus

Tuotteemme on tarjontamme ydin, mutta todella hyvän ja arvoa luovan asiakaspalvelun toimittaminen vaatii useamman kuin yhden hyvän tuotteen. Meiltä saat neuvoja kanavien valinnassa, tuen Kundon käyttöönotossa alusta loppuun sekä tuote- ja asiakaspalvelukoulutusta.

Lue lisää palvelustamme
Näin Kundo toimii

Kundon avulla voit helposti hallita kaikkia digitaalisia asiakaspalvelukanaviasi yhdessä paikassa. Tässä on esimerkki siitä, miltä Kundo näyttää sekä asiakaspalvelun että asiakkaan käyttäessä sitä.

Lue lisää tuotteestamme